06 de març 2016

Època de la monarquia: El rei David

 

David (en hebreu, דוד בן-ישי David ben Yishay) va ser el més gran rei d'Israel. Durant el seu regnat la nació jueva va arribar a la seva màxima esplendor. Va ser Rei de Judà durant set anys i sis mesos i Rei d'Israel durant trenta-tres anys.
 En aquesta animació podreu veure com el caràcter del  rei Saül es va transformant, a causa dels seus fracassos. Al mateix temps que sorgeix la figura del valent pastor David... que arribarà a ser rei.
David era fill de Jessè, de la tribu de Judà. Vivia a Betlem amb el seu pare i els seus set germans. Un dia en temps del rei Saül, el profeta Samuel va presentar-se a casa de Jessè. Va explicar-li que volia conèixer els seus fills. Després de conèixer-los a tots, va ungir amb oli el fill més petit de Jessè, David.
Al cap de poc temps, van arribar uns missatgers del rei per endur-se David a palau. En arribar, Saül va demanar-li que es quedés amb ell per tocar-li l'arpa durant les nits, ja que no podia dormir i havia sentit a dir que el jove pastor era molt bon músic. David va acceptar i vivia a cavall de Betlem i el palau del monarca.