24 de gener 2020

Joan Baptista

Coneguem la seva història:
Joan era fill d'Isabel, la cosina de la Verge Maria i Zacaries que era sacerdot al Temple del Senyor.

                   Joan portava un vestit de pél de camell i menjava llagostes i mel silvestre. Predicava al desert de Judea on deia: “Feu penitència i canvieu de vida! El regne de Déu s'apropa!”. Molta gent acudia a Joan per a confessar els seus pecats i per a que els bategés al riu Jordà, per això, es conegut com Joan Baptista.

               Un dia Jesús anà de Galilea a Jordà, a presentar-se a Joan per a que el bategés. Joan sabia que qui havia vingut no era un home pecador com la resta. Per això no volia batejar-lo i li deia: “Ets Tu qui hauria de batejar-me, com és que vens a mi?”. Jesús li respongué: “Ara hem de complir el que Déu mana”. Aleshores Joan el batejà al riu Jordà i mentre ho feia, es va obrir el cel de cop i veié baixar a l'Esperit de Déu i posar-se sobre Ell com ho faria un colom. I una veu del cel deia: “Aquest és el meu Fill estimat, el meu Escollit”.

                    El rei Herodes manà enviar a la presó a Joan, per causa de Heròdies, la dona del seu germà Filip. Salomé, la filla d'Heròdies, després de ballar a una festa davant del rei, demanà el cap de Joan Baptista com a premi per la seva dansa. Herodes manà decapitar a Joan i entregà el seu cap a la jove en una safata.