09 de febrer 2016

LA DESCENDÈNCIA DE JACOB: JOSEP

En el GènesiJacob (en hebreu יַעֲקֹב בן-יִצְחָק Iaʕqōv ben Içhāq i en àrab يعقوب بن إسحٰق Yaʕqub ibn Is'haq) és el patriarca que dóna nom al poble d'Israel i el pare dels caps de les tribus d'Israel.
Jacob era fill d'Isaac i Rebeca, i nét del patriarca Abraham. Era el germà bessó d'Esaú.
Era més tranquil que el seu germà, de manera que era més estimat per la seva mare, encara que el seu pare s'estimava més Esaú. Quan els bessons comptaven 15 anys, succeí que Esaú arribà de caçar famolenc, li va canviar a Jacob la primogenitura per un plat de llenties, segons el judaisme, el mateix dia que va morir Abraham.
Josep (en hebreu יוֹסֵף בן-יַעֲקֹב Yôsēp' ben Yahăqōb i en àrab يوسف بن يعقوب Yūsuf ibn Yaʿqūb) era el primer fill de Jacobi la seva esposa Raquel. Era l'onzè i preferit del seu pare d'entre els 12 fills de Jacob. Sovint es consideren les tribus de Manassès i d'Efraïm, fills de Josep, com a Tribu de Josep.
Quan tenia disset anys, estava amb els seus deu germans grans pasturant ovelles quan els explicà que havia tingut un somni on totes les criatures del món l'adoraven. A poc a poc, els seus germans començaren a sentir enveja en veure l'arrogància del jove i que el seu pare el tenia com a favorit.

Jacob, anomenat Israel va tenir 12 fills, que van ser els patriarques de les dotze tribus d'Israel.


 Josep el seu fill, va ser venut com a esclau i va guanyar-se la confiança del faraó d'Egipte.



I... si en voleu saber-ne més a sota hí teniu l'enllaç a la viquidèdia
Jacob viquidèdia